lördag 6 september 2014

Ta ställning och ta utmaningar!

Den här veckan har bestått av jobb, träning och planering av mat. I måndags gick jag med i fitnessfighten för att komma igång med träningen igen. Efter semestern har jag kommit så långt som att tänka att jag ska träna och tagit med mig väskan fylld med träningskläder, men när väl stunden är kommen har jag kastat upp väskan på ryggen igen och bussat hemåt. Jag har läst om fitnessfighten förut och tänkte då att träning 30 dagar i streck, det kan ju inte vara bra? Programmet som jag följer är dock av en väldigt lätt variant, så för att jag ska ha den där sköna känslan av att ha gjort något när jag går hem från gymmet så har jag fått lagt på en del vikter på övningarna. Många frågar mig vad målet är och det är helt enkelt att komma igång med träningen igen och genomföra det här - blir det bra resultat av det så är ju inte det ett minus heller förvisso. Är fortfarande bitter för att benhinnorna inte håller för halvmaratonet så någon annan utmaning var definitivt på sin plats!

I dag har jag rensat garderoben och plockat under sommarkläderna (det tog emot kan jag lova). När jag ändå var igång började jag rensa ur de där plaggen som man tänker att man ska använda till nästa höst eller vinter. Nu är dom väck och garderoben ekar nästan. Oktober som skulle bli min spara-månad, det ser inte så ljust ut för det i dagsläget.. Och apropå att inte spara pengar, eller spara pengar - det beror på hur man ser det. Imorgon åker jag och kollega till Sverige och storhandlar käk. Det är inte bara garderoben som ekar tom förstår ni, frysen är tom och jag blir ruinerad varje gång jag går till affären här. Dessutom har Norge ett märkbart sämre utbud på vissa varor, så antingen hittar man dom på hälsokosten till en chocksumma eller så hittar man dom inte alls. Jag undrar när Norge kommer ikapp?

Har stressat inför valet den här veckan, jag insåg för sent att jag inte hade anmält till Skatteverket att jag flyttat så jag hade inte fått min valsedel. Ringde valnämnden i Krhamn och bad dom skicka valsedlar med raketfart och ett par dagar senare kom dom. Först då insåg jag att jag inte var säker på vad jag ville rösta på men nu är dom i fyllda.. Givetvis glömde jag att posta dom innan helgen så jag hoppas något innerligt på att de kommer fram i tid om de går iväg med posten på måndag. Jag är skärrad över vad som kan hända i Sverige.. Norge fick ju in en blå-blå regering förra valet men deras motsvarighet till SD är inte i närheten så extrema, så än så länge har man inte märkt av någon skillnad. Jag fick en inbjudan till en grupp på Facebook som uppmanade folk att rösta blankt för att partierna inte vet vad de vill. Rösta blankt? I ett av Sveriges viktigaste val i nutid? Kände att jag provocerades till max! Vi har demokrati för att folket ska kunna säga sin mening, varför inte utnyttja det istället för att inte ta ställning? Nej fy.

Sådär, efter ca en månad fick ni åtminstone några hundra ord om blandade tankar.

Inga kommentarer: